مراقبتهای ابتدای ارتودنسی
1-دندان های نا مرتب ولی سالم کارایی و دوام بیشتری از دندانهای مرتب ولی پوسیده دارند.هدف در درمان ارتودنسی فراهم آوردن دندانهای “مرتب” و مهمتر از آن “سالم و غیرپوسیده” میباشد لذا رعایت نکات بهداشتی در حین دوره ارتودنسی بسیار اهمیت دارد.
2-بعد از هر وعده غذای اصلی دندانها و نگینهای ارتودنسی با مسواک معمولی به ارامی و با دقت تمیز شوند. مسواک وخمیردندان مخصوص ارتودنسی بیشتر جنبه ی تجاری داشته و شما میتوانید با مسواک نرم معمولی هم به راحتی براکتهای ارتودنسی را تمیز کنید.
3-استفاده از مسواک های کوچک بین دندانی و نیز نخ دندان مخصوص سوپرفلاس باعث تسهیل رعایت بهداشت میشود.
4-هر شب دهانشویه فلوراید (با غلظت 0.05%) استفده شود بدین صورت که قبل از خواب (بعد از مسواک زدن) دهانشویه را به مدت 30 ثانیه قرقره کرده و بعد از آن تا حداقل یک ساعت دهان خود را نشویید تا فلوراید در محیط دهانی موثر واقع شود.فلوراید به نوعی ازبین برنده ی باکتریهای پوسیدگی زاست و باعث مقاوم تر شدن دندانها میگردد.
5-در مورد مصرف مواد غذایی لازم به ذکر است: -از مصرف خوراکی های سفت وترد مثل خشکبار و آجیل و نان برشته جدا خودداری کنید. – طی هفته ی اول از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید. -مصرف میوه های هسته دار.میوه های سفت.ذرت .هویج.زیتون فقط باید به صورت قطعه قطعه شده وبدون هسته و کاملا” با احتیاط صورت گیرد در غیر این صورت به چسب روی دندان فشار وارد شده و نگینهای ارتودنسی جدا میشوند که علاوه بر تحمیل هزینه و وقت اضافه برای چسباندن دوباره ی آن .باعث طولانی تر شدن درمان میشود.
6-به علت شروع حرکت دندانی در چند روز ابتدای درمان ارتودنسی در لثه و دندانهای بعضی بیماران ممکن است درد و ناراحتی مشاهده شود لذا حتما” به مدت 3 روز بعد از قرار دادن نگینهای ارتودنسی روی دندانها مسکن(مثل ژلوفن یا بروفن.یا استامینوفن کدئین) هر8 ساعت یکباروبه طور کاملا” منظم مصرف گردد
7-در روزهای ابتدایی درمان گاهی افزایش بزاق .حساسیت و لقی مختصر دندانها در بعضی بیماران دیده میشود که به علت شروع حرکت دندانی ست و طبیعی میباشد. ماساژ دادن آرام لثه اطراف دندانها با انگشت اشاره کمک شایانی به کاهش درد و التهاب میکند.زیرا باعث افزایش گردش خون و درنتیجه مقاومت لثه به درد میشود.
8-دوره درمانی ارتودنسی شامل ویزیتهای ماهانه میباشد.درمان صحیح و موفق وابسته به حضور منظم شما طی جلسات ویزیت میباشد.درصورت عدم همکاری بیمار طول مدت درمان بناچار افزایش میابد.
ادرس اينستاگرام:dr_mehdifahimi@
ادرس كانال تلگرام: t.me/drmehdifahimi
ادرس سایت: www.drfahimi-ortho.com
ادرس آپارات: www.aparat.com/drmehdifahim